ΤΟ ΓΑΛΑ


Το γάλα είναι πολύ σημαντική τροφή για τα πρώτα στάδια της ζωής και αλλά και τα τελευταία. Στα πρώτα στάδια το παίρνουμε από την μητέρα μας και μόλις μεγαλώσουμε το παίρνουμε από τα ζώα.Το γάλα αποτελεί κομμάτι της ανθρώπινης διατροφής εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αποτελεί μια από τις διατροφικά πληρέστερες τροφές και μια φυσική πηγή βιταμινών και μετάλλων απαραίτητων για καλή υγεία.Το γάλα είναι πολύ σημαντική τροφή για τα πρώτα στάδια της ζωής και αλλά και τα τελευταία. Στα πρώτα στάδια το παίρνουμε από την μητέρα μας και μόλις μεγαλώσουμε το παίρνουμε από τα ζώα.


Το γάλα αποτελεί κομμάτι της ανθρώπινης διατροφής εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αποτελεί μια από τις διατροφικά πληρέστερες τροφές και μια φυσική πηγή βιταμινών και μετάλλων απαραίτητων για καλή υγεία.Γάλα παράγουν τα διάφορα ζώα, όπως η αγελάδα, το πρόβατο και η κατσίκα. Το γάλα δίνει πολλές θρεπτικές ουσίες όπως το ασβέστιο, που είναι απαραίτητο για την φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος επίσης περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας. 


Το λίπος είναι κυρίως κεκορεσμένα αλλά και ακόρεστα λιπαρά οξέα. Οι υδατάνθρακες του γάλακτος μπορούν να χρησιμοποιηθούν άριστα για τον εγκέφαλο κατά την ανάπτυξη του παιδιού. Οι βιταμίνες του γάλακτος είναι: Α, Β1, Β2, Β6, Β12, C και D και αυτές οι βιταμίνες καταστρέφονται από τον ήλιο και το αέρα. Άλατα το γάλα περιέχει πολλά όπως: κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο.  Οι αρρώστιες που μπορούμε να μεταδοθούν από το γάλα αν δεν το βράσουμε και το πιούμε κατευθείαν από το ζώο είναι η φυματίωση και ο μελιταίος πυρετός.Γάλα παράγουν τα διάφορα ζώα, όπως η αγελάδα, το πρόβατο και η κατσίκα. Το γάλα δίνει πολλές θρεπτικές ουσίες όπως το ασβέστιο, που είναι απαραίτητο για την φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού. 


Οι πρωτεΐνες του γάλακτος επίσης περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Το λίπος είναι κυρίως κεκορεσμένα αλλά και ακόρεστα λιπαρά οξέα. Οι υδατάνθρακες του γάλακτος μπορούν να χρησιμοποιηθούν άριστα για τον εγκέφαλο κατά την ανάπτυξη του παιδιού. Οι βιταμίνες του γάλακτος είναι: Α, Β1, Β2, Β6, Β12, C και D και αυτές οι βιταμίνες καταστρέφονται από τον ήλιο και το αέρα. Άλατα το γάλα περιέχει πολλά όπως: κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο.  Οι αρρώστιες που μπορούμε να μεταδοθούν από το γάλα αν δεν το βράσουμε και το πιούμε κατευθείαν από το ζώο είναι η φυματίωση και ο μελιταίος πυρετός.


ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ

Το γάλα αποτελεί άριστη πηγή ασβεστίου, πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπιδίων, βιταμινών Α,  C,   B2, Β6, Β12 κ.α και πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το γάλα είναι απαραίτητο στα παιδιά, για τη σωστή ανάπτυξη  των οστών, των δοντιών και των ιστών του σώματος. Στους μεγάλους επιπλέον μειώνει την πίεση, την παχυσαρκία, το διαβήτη και βοηθά στην ενυδάτωση.


Το γάλα αποτελεί καλή πηγή μιας μεγάλης γκάμας θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και δεν περιέχει συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες.Το γάλα συνεισφέρει σημαντικά στην διατροφή μας μέσω θρεπτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων. 


No comments:

Post a Comment